Hipshield heupbeschermers Man

Hipshield heupbeschermers Man
euro 46.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodePR
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De Hipshield reduceert het risico op heupfracturen omdat deze bescherming bieden tijdens een val.
De Hipshield is ontworpen om bescherming te bieden bij een val. De protector vangt de klap op na een val of botsing. De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld om motorrijders te beschermen tegen de gevolgen van ongelukken. De beschermer wordt gedragen in speciale onderbroeken met modellen voor dames en voor heren. Trek de onderbroek aan met het Hipshield label naar voren. Schuif de protectors in de beide zijkanten van de onderbroek met de breedste kant kant boven en de glimmende struktuur aan de buitenkant. Wees ervan verzekerd dat de beschermers zo gepositioneerd zijn dat ze de heup beschermen.
De heupbeschermers zijn zo goed als ontzichtbaar onder uw kleding. De beschermers kunt u met de hand wassen en de broekjes kunnen in de wasmachine op maximaal 60°C.

U kunt kiezen uit 2 pakketten;
1-pak; bestaande uit 1 broekje en 1 paar heupbeschermers €49,95
3-pak: bestaande uit 3 broekjes en 1 paar heupbeschermers €79,95Hieronder kunt u een artikel lezen over vallen en de gevolgen daarvan.

9 van de 10 dodelijke privé-ongevallen bij 55-plussers veroorzaakt door een val.

Jaarlijks overlijden gemiddeld 1.700 mensen van 55 jaar en ouder nadat ze zijn gevallen. Daarnaast is een val er de oorzaak van dat jaarlijks gemiddeld 88 duizend 55 plussers op een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis worden behandeld. Dit zijn 240 slachtoffers per dag!

Bij 31 duizend 55-plussers blijkt het letsel zo ernstig dat ze opgenomen moeten worden in het ziekenhuis voor verdere behandeling. De meeste slachtoffers van een val zijn vrouwen. De gemiddelde jaarlijkse medische kosten van valongevallen, waarvoor het slachtoffer is behandeld of opgenomen in een ziekenhuis, bedragen 470 miljoen euro.

Van de 55-plussers die op een SEH van een ziekenhuis zijn behandeld, heeft 13 procent een heup- of bekkenfractuur opgelopen en bij de ziekenhuisopnamen is dit bijna de helft. Bij het jaarlijks aantal dodelijke ongevallen door een val is het merendeel (1.100) overleden aan de gevolgen van een heup- of bekkenfractuur.
Ongeveer eenderde van de mensen van 70 jaar en ouder valt minimaal eenmaal per jaar. Zowel ouderen die al eerder zijn gevallen als ouderen die niet eerder zijn gevallen, kunnen bang zijn om te vallen. Deze bezorgdheid om te vallen komt bij ongeveer de helft van de ouderen voor en kan gepaard gaan met het vermijden van activiteiten en meer sociaal isolement. (onderzoek van Universiteit Maastricht)

Naarmate we ouder worden, neemt onze mobiliteit over het algemeen af. Het bewegen gaat minder gemakkelijk en daardoor neemt de kans op valpartijen toe. Een val kan ernstige gevolgen hebben zoals een botbreuk (vooral van heup, rugwervels of pols), ernstige kneuzing, spierverrekking en hoofdletsel. Het herstel kan lang duren. Ook kan onderkoeling optreden als iemand na een val niet meteen gevonden wordt. Door een val kan iemand onzeker worden uit angst om opnieuw te vallen. Hierdoor gaat hij of zij misschien minder lopen en verliest daarmee zijn bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid. Het is dan ook uitermate belangrijk dat u zoveel mogelijk doet om valpartijen te voorkomen.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review