iWALK 3.0 handsfree kruk

handen vrij en pijnvrij lopen met de kniekruk! Gratis verzending

iWALK 3.0 handsfree kruk
euro 209.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcodekniekruk
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een reviewiWALK 3.0
De handsfree kruk


Einde aan de pijn en het ongemak van de traditionele krukken!

Veilig, stabiel en makkelijk te gebruiken, de iWALK 3.0 is de voor de hand liggende keuze ten opzichte van conventionele krukken. Het stelt mensen met een voet of onderbeen blessure (met niet-dragende verwondingen) in staat handsfree en pijnvrij te revalideren.
Het is een klinisch bewezen, FDA en CE geregistreerd klasse 1 medisch hulpmiddel.
Denk aan alle dingen die je niet kunt doen of met moeite bij het gebruik van conventionele krukken; het bereiden van een maaltijd, wandelen met uw hond, het dragen van een kopje koffie, duwen van een winkelwagentje. De iWALK3.0 maakt je vrij.

De iWALK 3.0 is geschikt bij vele blessures aan het onderbeen, voet of enkel.

Wilt u weten of de iWALK ook voor u geschikt is, lees dan verder.Kwalificaties voor het gebruik van de iWALK 3.0 -
Kon u voor uw letsel met gemak en zonder gebruik van een trapleuning de trap op en af komen?
Kunt u 30 seconden balanceren op 1 been zonder u ergens aan vast te houden?
Heeft u op beide vragen ja geantwoord dan kunt u hoogstwaarschijnlijk de iWALK 3.0 gebruiken. In feite kunnen de meeste mensen met normale kracht en evenwicht de iWALK3.0 gebruiken, maar lees de gehele omschrijving voordat je ze aanschaft.

Let op, u moet ook aan de volgende punten voldoen voor het gebruik van de iWALK.
- U heeft een goed evenwicht.
- Het letsel bevindt zich lager dan het midden van het onderbeen.
- Geschikt voor bovenbeen omtrek (gemeten op het hoogste punt van uw dij) 70 cm of minder?
- Voor personen tot 125 kg
- Geschikt voor personen tussen de 1.48 en 1.96 m
- U kunt uw knie 90 graden buigen.

Lees helemaal onderaan deze pagina alle voorwaarden waar u aan zou moeten voldoen wilt u veilig gebruik maken van de iWalk loophulp.

Er hangt geen maximale leeftijd aan het gebruik van de iWALK maar meestal houden wij aan tot 60 a 65 jaar, maar bent u een zeer vitale 70-er met genoeg kracht, evenwicht en stabiliteit dan kunt u de iWALK waarschijnlijk met succes gebruiken.

De iWALK3.0 is zeer geschikt voor personen met:
- achillespees ruptuur
- verstuikte enkel
- gebroken enkel
- bunion
- jonesfractuur
- middenvoetsbeentje breuken
- gebroken voet
- en alle andere onderbeen, niet-dragende verwondingen

De iWALK wordt ook geregeld gebruikt als tijdelijke prothese na amputatie van bijvoorbeeld de voet.


Kenmerken en voordelen:
• In enkele seconden aan te doen of uit te doen
• Onafhankelijke boven- en onderbeen aanpassingen
• Verstelbare lengte bandjes met kussentjes.
• Comfortabel voor langdurig gebruik
• Houdt uw letsel gedeeltelijk hoger
• Geproduceerd in de Verenigde Staten met de hoogste kwaliteit aan materialen
• Wordt geleverd met 1 jaar garantie
• Comfortabele hypoallergeen schuimvulling
• Klinisch bewezenHieronder volgen aan aantal engelstalige video's over het gebruik, instellen en de voordelen van de iWALK 2.0. Ook al verstaat u wellicht niet alles, de beelden spreken voor zich.


Voorwaarden

Ben ik een goede kandidaat voor de iWALK 2.0?

Voor het merendeel van de patiënten is het antwoord : JA!

De iWALK 2.0 is vrij eenvoudig en intuïtief in gebruik en rekent daarbij op het bovenbeen voor stabiliteit en evenwicht.
Meestal komt het erop neer dat indien U voor het letsel in staat was te lopen zonder hulp en trappen op en af te gaan zonder gebruik te maken van de leuning voor Uw evenwicht en ondersteuning, U volledig in staat zult zijn om te lopen met de iWALK 2.0.


De iWALK 2.0 kan een ideale oplossing zijn voor U indien:


   U goede de instructies volgt voor het gebruik van de iWALK
   U bereid bent om minstens 15 à 20 minuten te besteden om je lichaam te leren omgaan met het gebruik van de iWALK 2.0
   U geen krachtsverlies hebt en geen evenwichtsproblemen ondervindt
   U voor het letsel normaal kon lopen zonder manken, sloffen, etc.
   U voor het letsel op een normale manier de trappen op en af kon gaan zonder te moeten rekenen op de leuning voor evenwicht of ondersteuning.
   Uw lengte zich bevindt tussen de 147 en 198 cm
   U minder dan 125 kg weegt
   Uw dij omtrek (aan de bovenkant van het been) maximaal 70 cm bedraagt.
   Het letsel unilateraal is, m.a.w. enkel aan één been.
   Het letsel zich bevindt onder het niveau van de knie.
   Uw geblesseerde been ten minste tot 90° kunt buigen t.h.v. de knie (gips en walkers kunnen worden gecombineerd mits het gips tot onder de knie komt)
   Uw niet-geblesseerde been een volledige functionaliteit vertoont.


Doelgroep

iWALK 2.0 is WEL bestemd voor gebruik bij volgende onderbeen verwondingen:
Breuk thv de voet, verstuikte enkel, gebroken enkel, achillespees ruptuur, achillespees blessures, eeltknobbels, tiba breuk, fibula fractuur, Jones fractuur, fasciitis plantaris, stressfracturen (onderbeen), onderbeen amputatie, amputatie thv de voet, voet en enkel dislocaties, voetzweren, jogger’s leg, gastrocnemius scheur, …
m.a.w. bijna elke onderbeen letsel is geïndiceerd voor gebruik met iWALK 2.0.
iWALK2.0 NIET gebruiken bij de volgende letsels:
Alle pathologieën hoger dan of van de knie, met name VKB letsels, MCL letsels, patellair lijden, andere knie pathologieën, blessures van de hamstrings, liespijnen, verwondingen van de piriformis, iliotibiale band letsels, blessures van de iliopsoas, voet ulcera bij diabetes patiënten met evenwichtsproblematiek, andere dijbeen of knie letsels.


Amputaties
iWALK 2.0 wordt steeds populairder als een dagelijkse hulp en een tijdelijk trainingsapparaat voor nieuwe, onder de knie geamputeerden. De enige speciale vereisten zijn dat de lengte van de stomp een minimum van 10 cm bedraagt en dat U uw gewicht kan tolereren op het scheenbeen. Amputaties boven de knie laten het gebruik van de iWALK 2.0 niet toe.
In geval van recente amputatie : de iWALK 2.0 kan na een amputatie gebruikt worden in de plaats van krukken of een rolstoel. Hierdoor verhoogt U de kans tot het behoud van Uw spierkracht alsook Uw gangpatroon in afwachting van Uw permanente prothese. U kan ook Uw levensstijl handhaven op het ogenblik dat U Uw prothese niet kan verdragen of deze gerepareerd of aangepast wordt.
De iWALK 2.0 excelleert op het verstrekken van handsfree mobiliteit voor die momenten waarop U Uw beenprothese niet kan of wil gebruiken. U kan desondanks wandelen in comfort en stabiliteit. Bijvoorbeeld: U wilt Uw dure vaste prothese niet blootstellen aan water of andere elementen. Aan- en uittrekken van de iWALK 2.0 is sneller dan voor niet-geamputeerden, omdat het niet nodig is om de onderste gespen los te maken daar de voet het onmiddellijk glijden van het onderbeen in de kruk niet zal bemoeilijken.


Diabetici
Diabetische voetzweren gaan vaak gepaard met neuropathie, m.a.w. beschadiging van de perifere zenuwen van de voet of voeten. Dit kan gevoelloosheid en verminderde proprioceptie veroorzaken, waardoor de gang en het evenwicht wordt bemoeilijkt.
Als U dus moeite ondervindt om op uw niet-aangetast lidmaat uw evenwicht te bewaren, dan zal U niet in staat zijn om zonder gevaar met de iWALk 2.0 te lopen.
Om dit na te gaan (incl  de reeds eerder vermelde qualificaties)  moet U zonder externe hulp proberen het evenwicht te houden door alleen maar te steunen op uw niet aangetaste voet…. en dit gedurende 30 seconden.
Maar vanwege de bijzondere omstandigheden van diabetische neuropathie _ vaak ook gepaard gaand met slecht zicht, gevaar van hypoclycemie, etc. _ raden wij U aan contact op te nemen met Uw arts vóór het gebruik van het iWALK 2.0. Als uw diabetische conditie resulteerde in een onderbeen amputatie, gelieve dan de aanvullende richtlijnen hieronder door te lezen.Productspecificaties

   Zowel voor linker als rechterbeen te gebruiken
   Gewicht 2,1 kg
   Hoogte max 96,5 cm en min 65,5 cm
   Breedte 17,5 cm
   Lengte 40,5 cm
   Zonder gereedschap in te stellen
   Zeer stevig frame
   3 laags schuimrubber met extra veerkracht op de kniesteun
   Rubberen voet

Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
02-02-2017
Wat een uitvinding
Ik ben met schaatsen heel ongelukkig terecht gekomen en moet nu minimaal 2 maanden op krukken lopen, iets wat me na 2 dagen al enorm tegenviel door het gebrek aan bewegingsvrijheid omdat je je handen niet vrij hebt.
Als ondernemer kan ik niet 2 maanden thuis gaan zitten dus besloot ik te zoeken naar een alternatief en kwam toen de iwalk tegen, wat een uitvinding. Ik heb nu mijn bewegingsvrijheid weer terug tijdens het werk maar ook thuis (ik kook graag).
Een toiletbezoek is niet altijd handig, dan moet ik hem vaak even afdoen maar verder is het ideaal!