Easysteppers - om met meer gemak trap te lopen

Easysteppers - om met meer gemak trap te lopen
prijs op aanvraag *Prijzen zijn inclusief btw
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review


Wanneer traplopen een probleem wordt, heb je traditioneel keuze uit 3 'prijzige' oplossingen: traplift, verbouwen of verhuizen.
Nu is er een simpele en goedkopere 4de mogelijkheid bijgekomen: de Easysteppers!

De Easysteppers bestaan uit stevige tussentreden voor uw eigen trap waardoor u met halve treden de trap op en af kunt lopen. U heeft minder kracht nodig en hoeft uw knieën, enkels en heupen minder te buigen en daardoor worden de gewrichten minder belast. Zo kunt u gemakkelijker traplopen.
Kijk onder het kopje 'beweging' (via het menu) voor een gedetailleerde bewegingsanalyse.

De Easysteppers zijn van hoogwaardige meubelkwaliteit en zijn geschikt voor: trappen met bocht(en), rechte, open, spil, wentel, zolder, kelder en kleine trappen zoals in split-level woningen.
Wij adviseren te allen tijde een tweede trapleuning te plaatsen.
Voor wie

Voor mensen met mobiliteits- en/of krachtproblemen als gevolg van, bijvoorbeeld:
- ouderdom;
- artrose, reuma;
- heup- en knie protheses, rug of andere orthopedische operaties;
- bekkeninstabiliteit en CVA;
- verminderd uithoudingsvermogen (COPD, hartfalen);
- obesitas;
- rugklachten;
- spierziekten;
- osteoporose;
- dwerggroei;
- etc.

Wanneer moet u denken aan Easysteppers

Vanaf het moment dat u loophulpmiddelen (e.g. rollator, wandelstok) gaat gebruiken of uw woning gaat aanpassen, is het aan te raden om dit in overweging te nemen.
De Easysteppers bieden de mogelijkheid dat u ondanks uw beperkingen kan blijven traplopen. Op deze wijze blijft u dagelijks aan uw conditie werken en kunnen de aanschaf van meerdere hulpmiddelen uitgesteld/voorkomen worden. Met traplopen traint namelijk u dagelijks dezelfde spiergroepen die nodig zijn bij: het opstaan uit een stoel, het opstaan van het toilet, het in/uit bad en bed stappen.
Uitproberen

Het uitproberen van de Easysteppers kan d.m.v. een afspraak thuis of op onze demonstratie- en referentie-adressen.
De Prijs en overige vragen

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal treden en de complexiteit van uw trap. Elke trap is anders. Zeker wanneer u een trap met een bocht heeft is elke trede anders. Easysteppers worden op maat gemaakt en geleverd. Wilt u de prijs weten: neem dan contact op met ons (info@hulpplus.nl of 0341-455382)

Onderaan deze pagina vindt u 2 video's waarop u tevreden gebruikers ziet die gebruik maken van de Easysteppers.
De 85-jarige mevrouw Muys kan nu langer en veilig in haar huis blijven wonen en een meisje dat getroffen is door de ziekte van Duchenne kan met behulp van de Easysteppers gemakkelijker zelfstandig traplopen.

Beweging

Bij het normale traplopen beweegt een been van de ene trede naar de volgende trede. Hierbij slaat respectievelijk de linker/rechter voet telkens 1 vaste trede over. Zodra het been op de volgende trede staat, verplaatst het gewicht hier naartoe.  De enkel-, knie- en heupgewrichten veranderen hierbij van hoek. Bij kleine personen is de gewrichtsbuiging veel extremer dan bij grotere personen. De beenspieren zijn tijdens de verschillende fasen van de beweging meer of minder actief.
Minder belastend

Met de Easysteppers is de staphoogte gehalveerd en hetzelfde voor beide benen. De ene voet stapt van vaste trede naar vaste trede en de andere voet van Easystepper naar Easystepper. Daardoor zijn de gewrichtsbuigingen minder extreem. Het maakt niet uit of de Easysteppers links of rechts liggen; de beweging is vrijwel hetzelfde. Het traplopen is hierdoor minder belastend voor de diverse beenspieren en gewrichten. Tegelijkertijd blijft bij deze manier van traplopen de vitaliteit, flexibiliteit, kracht en coördinatie behouden.
Bekijk ook deze traploopanalyse-video.

"If you don't use it, you loose it!"
Bewegen zorgt ervoor dat u langer fit blijft en dat u uw bewegingsvaardigheden traint. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, zijn daarbij erg belangrijk. Easysteppers bieden u de mogelijkheid om uw eigen trap te blijven gebruiken en dagelijks te "trainen".
Door te blijven traplopen voorkomt u hiermee dat u in uw huis verder aanpassingen dient door te voeren om de dagelijkse activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.
De trap is dagelijks uw “persoonlijke trainer” in huis.

Wist u dat...
Het stimuleren en het trainen fysieke en cognitieve achteruitgang kan voorkomen. Met traplopen traint u dagelijks dezelfde spiergroepen die nodig zijn bij: het opstaan uit een stoel, het opstaan van het toilet, het in/uit bad en bed stappen. Dagelijks 3 keer traplopen staat gelijk aan 1 uur fitness per week.
Met traplopen werkt u aan de conditie van uw spieren, botten, hart, longen en bloedvaten.

Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
15-06-2017
Wat een verschil!
Ik had nooit verwacht dat deze traptreetje zo'n groot verschil maken. Ik heb hartproblemen en een normale trap op lopen dan ben ik gelijk buiten adem en moet ik eerst een half uur bijkomen. Met de Easysteppers gaat dit veel makkelijker, het kost mij veel minder kracht en inspanning en ik kom niet meer buitenadem boven. Ik hoef dus niet meer altijd na te denken en plannen wanneer ik naar boven of beneden wil.